10 Sfaturi pentru a face bani in studentie

           Am fost si eu studenta, asa va stiu ce inseamna sa nu ai niciodata bani suficienti, sa fii nevoit sa traiesti de pe o zi pe alta.

          Insa de-a lungul timpului am descoperit unele trucuri care m-au ajutat sa traiesc mai bine si am decis sa vi le impartasesc si voua.

          Exista cateva moduri in care puteti atat economisi bani cat si face rost de ei. Iata cele 10 sfaturi ale mele:

5437288053

sursa: google.ro

  1. Daca se poate, vorbiti cu parintii sa va trimita macar o data la 2 saptamani pachet cu mancare de acasa. O buna parte din banii vostri se duc pe asta, asa ca orice ajutor e bine venit.
  2. Daca exista, profitati cat puteti de cantina facultatii. Preturile sunt mai mult decat decente si mancarea e chiar foarte gustoasa. In plus, acesta este un loc bun in care va puteti face cativa prieteni.
  3. Cumparati carti de la studentii din an mai mare. Preturile vor fi întotdeauna mai mici decat in librarii. Daca nu reusiti nu disperati. Eu întotdeauna am iesit mai ieftin tragand cartile la xerox.
  4. La randul vostru, vindeti studentilor mai mici cartile de care nu mai aveti nevoie.
  5. Urmatoarea e valabila mai ales pt fete: vindeti hainele de care nu mai aveti nevoie. Sigur aveti cateva articole de imbracaminte care zac printr-un sertar. Astfel obtineti bani pentru o garderoba noua si ii faceti si loc in dulap.
  6. Nu aruncati cursuri vechi. Le puteti duce la maculatura. Nu obtineti multi bani, dar va ajunge pentru o bere cu colegii.
  7. Nu aruncati cheitele de doze de bere si suc. Acestea se vand cu pana la o suta de euro pe kilogram. Dar nu va faceti sperante, sunt din aluminiu si aveti nevoie de destul de multe pana la kilogramul acela. 5391257039 sursa: google.ro
  8. Inscrieti-va intr-o liga studenteasca. Astfel obtineti diverse avantaje (articole promotionale gratuite, bilete gratuite la diverse evenimente si chiar si bautura gratuita in club).
  9. Daca nu sunteti inca pregatiti sa va angajati, puteti oricand opta pentru un job part time.  Sunt o multime de lucruri pe care le puteti face pentru un ban in plus si pentru care nu vi se cere experienta (gen promoter, merchandiser, impartit pliante etc).
  10. Daca va pricepeti la un lucru, puneti-va abilitatile la dispozitia celorlalti. De exemplu, daca stiti sa coaseti anuntati-va colegii de acest lucru. Daca stiti sa reparati calculatoare, nu va costa nimic sa publicati un afis la intrarea in campus.

          Sper sa gasiti sfaturile mele motivante si nu uitati ca banii nu sunt tot pe lumea asta. Degeaba ai bani daca nu ai timp sa ii cheltui. Bucurati-va de perioada studentiei pentru ca va zic din experienta: o sa va fie dor de ea.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *