15 sfaturi pentru cand va veti muta

            Nu stiu ce s-a intamplat in anul care tocmai a trecut, dar foarte multa lume din jurul meu s-a mutat. M-am mutat si eu in trecut de cateva ori si sunt convinsa ca o sa se intample iar si in viitor. Astfel stiu care este cel mai greu lucru dupa ce fac acest pas: despachetarea. Niciodata nu stiu unde am pus fiecare lucru … si pierd timp pretios cautandu-l. Sunt convinsa ca vi s-a intamplat si voua.

            Cheia unei mutari rapide este impachetarea. Ultima data cand m-am mutat totul a mers foarte repede pentru ca am pus la punct un sistem foarte organizat de impachetare a lucrurilor.

            Daca veti tine cont de aceste mici sfaturi va asigur ca totul va merge mult mai repede.

 

 1. In timp ce impachetati faceti 2 cutii: una pentru donat si alta pentru aruncat. Faceti aceasta departajare in timp ce impachetati, astfel nu veti mai transporta degeaba unele lucruri.
 2. Nu aruncati banii pe pungi pentru transport. Duceti-va la cel mai apropiat magazin si rugati angajatii sa va dea cateva cutii pe care ei oricum le arunca. Daca se poate, faceti rost de cutii cu gauri pe laterale pentru ca va vor ajuta mai mult la carat.
 3. Folositi si geamantanele la transport. In loc sa le carati goale, puneti in ele cateva haine.
 4. Folositi un aparat de vidat. Daca nu aveti, sigur cunoasteti pe cineva care detine asa ceva. Folositi-l pe haine, paturi, pilote, orice ocupa mult spatiu degeaba.
 5. Notati pe fiecare cutie ce contine aceasta.
 6. Daca aveti sufficient timp la dispozitie, numerotati fiecare cutie si faceti o lista cu ce contine. Daca veti dori sa cautati ceva, va uitati intai pe lista si veti stii unde sa va duceti dupa ele.
 7. Puneti cate o sageata pe fiecare cutie care sa indice pozitia in care trebuie transportata. Stiu ca pe unele cutii nu e necesar, insa va recomand sa faceti asta pe toate cutiile. De ex. daca veti transporta cateva cutii care nu au nici o sageata pe ele, riscati sa nu va mai uitati pe urmatoarele si sa rasturnati ceva important.
 8. Incercati sa puneti in cutie lucruri asemanatoare, care trebuiesc puse in zone apropiate. De ex. nu puneti haine in aceeasi cutie cu vesela.
 9. Notati pe fiecare cutie in ce camera trebuie dusa: bucatarie, baie, dormitor sau living.
 10. Nu aruncati bani pe pungile cu bule. Pentru a impacheta lucrurile fragile precum vesela puteti folosi cu usurinta ziare sau reviste mai vechi de care sunt convinsa ca la mutare veti dori sa scapati.
 11. Puneti intr-o cutie separata lucrurile de care veti avea nevoie inca de la inceput: foarfeca, cutter, banda adeziva, servetele si hartie igienica.
 12. Puneti dischete demachiante in interiorul truselor de machiaj. Astfel veti impiedica distrugerea acestora.
 13. Daca aveti un calculator, nu un laptop si nu va pricepeti la ele, va recomand sa faceti o poza la spatele acestora. Astfel veti stii cum sa montati cablurile la loc.
 14. Nu va mai chinuiti sa dati jos umerasele de pe haine. Chiar daca vor ocupa mai mult loc in cutii, veti economisi mult timpul folosit atat la datul umeraselor jos cat si la atarnatul hainelor inapoi pe ele.
 15. Decongelati frigiderul cu o zi inainte de a il muta. Dupa ce l-ati transportat, asteptati cateva ore pana sa il bagati in priza.

            Nu va doresc sa treceti prea des prin aceasta experienta, insa daca veti fi nevoiti sa o faceti sper ca veti tine cont de sfaturile mele.

P.S.: Daca mai aveti si alte sfaturi, le voi adauga cu mare placere la lista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *