Afacerile pe Amazon – mit sau realitate?

De mult timp ma gandesc sa imi extind afacerea si pe Amazon, insa parca totusi este ceva ce ma retine.  Desigur, ma atrage faptul ca as avea acoperire internationala, prin intermediul unui site de care putini oameni nu au auzit. Insa ca orice persoana care s-a fript cu ciorba, am inceput sa suflu si in iaurt. Am invatat de-a lungul timpului ca nu tot ce zboara se mananca, si campaniile care iti ofer marea cu sarea de la inceput, fara prea multa munca, sunt sigur o scamatorie din care multa lume are de castigat, mai putin eu.

index

Dar pentru ca totusi sunt o persoana care nu se da batuta asa usor, m-am hotarat sa ma interesez un pic mai bine despre ce inseamna o afacere pe Amazon. Desigur, exista numeroase site-uri romanesti care fac acelasi lucru ca si ei, dar pe plan local. Uneori, piata poate deveni suprasaturata de anumite produse, si oricat de mult le-ai promova si le-ai lauda, nu mai e nimeni dispus sa le cumpere. Dar cu Amazon, treaba sta diferit: avand expunere internationala, e cam greu sa suprasaturezi piata.

Si dupa cum observ tot mai mult in jurul meu, oamenii incep sa ramana fara timp liber pentru a face ce isi doresc, asa ca prefera ca unele lucruri sa le faca pe internet. Principala metoda de a economici timp este plata facturilor online. A doua metoda o reprezinta cumparaturile online. Nu mai pierzi timpul in trafic pana la mall si nici nu mai pierzi timpul cautand prin magazine cea mai buna oferta. Din 3-4 clickuri ai gasit ce te intereseaza, si in 2 zile este la usa ta prin curier. Avand asta in vedere, nu e de mirare ca shoppingul pe internet este in plina dezvoltare si ca tot mai multe companii mizeaza pe acest canal de distributie.

Avand astea in vedere, iata ca a aparut si interesul meu fata de platforma Amazon. Bineinteles, ei nu fac asta din marinimia sufletului lor, ci contra-cost. Practic, platesti serviciul de a vinde prin interfata lor. Si acum intervine marea intrebare: se merita? Merita efortul de a iti face cont, intocmi lista de produse, studii de piata, timpul pierdut pentru vanzarea online, si plus de asta, si comisionul Amazon? Doar pentru a vinde international? Eh, asta am vrut si eu sa aflu. Din pacate, desi m-am documentat destul de bine, nu am gasit inca raspuns la intrebarea asta. Totusi, am gasit o organizatie care promite sa ma ajute in acest sens: AMZ Academy. Aceasta dispune de o echipa de trainer, specializati pe vanzarile prin Amazon, care ma poate ajuta cu un Start-up. Asa ca m-am decis: ma voi inscrie pe site-ul lor la un Curs Amazon. Acesta dureaza 4 luni, ceea ce pentru unele persoane poate insemna destul de mult timp. Insa nu si pentru mine. Daca ar fi durat 10 zile, mi-as fi pus un mare sens de intrebare: ce pot oamenii astia sa ma invete in 10 zile? Dar in 4 luni, trebuie sa se prinda ceva de mine, nu?

Practic, acest curs este structurat pe 4 module:

  • Cautarea produsului;
  • Cautarea furnizorului;
  • Listarea produselor;
  • Lansarea produselor.

Poate ca pare simplu, dar daca era asa, toti am fi avut afaceri pe Amazon si case de vacante in Maldive. Poate ca nu Amazon ma va ajuta sa cumpar o astfel de casa de vacanta, dar poate fi un bun inceput, nu credeti?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *