Aluat de tarta Pate brisee

             Exista foarte multe retete de aluat de tarta, insa asta e cea pe care eu o folosesc cel mai des pentru ca mi se pare foarte simplu de facut. Aceasta se numeste Pate Brisee si este una dintre cele mai cunoscute.

aluat de tarta

Ingrediente
*300 gr faina
*125 gr unt rece cubulete
*50 gr apa rece
*1 lingura de zahar
*1 lingurita de sare
Timp de pregatire Timp pana la coacere Portii
10 minute 1 ora 1 tarta

             Pentru inceput amestecati faina cu zaharul si sarea. Eu folosesc zahar pudra pentru ca avand in vedere ca toate ingredientele sunt reci, riscam sa ramanem cu granule de zahar nedizolvate.

             Apoi adaugati untul si amestecati pana compozitia devine de textura nisipului ud.

DSC04685

[Sfat] Nu amestecati ingredientele cu mana. Secretul ca aluatul sa devina crocant este pastrarea untului rece. Daca veti amesteca folosind mainile, untul se va topi si nu vom obtine rezultatul dorit. Eu folosesc mixerul, insa daca aveti un robot de bucatarie va recomand sa il folositi cu paleta atasata.

             Adaugati apa pana compozitia devine omogena si nelipicioasa.

             Apoi lasati aluatul la frigider pentru cel putin 1 ora. Eu de obicei il fac seara si il folosesc a doua zi.

DSC04692

[Sfat] Acest aluat se poate tine si la congelator pentru o luna. Astfel il puteti pregati cand aveti un pic de timp liber, fiind gata de folosit oricand doriti.

             Tot ce va ramane acum este sa va decideti ce fel de tarta doriti sa faceti. Ce imi place cel mai mult la aceasta reteta este ca acest aluat se poate folosi si pentru tarte dulci si pentru tarte sarate, chiar daca are zahar in compozitie.

             Pofta buna!

DSC04698

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *