Casuta din mini gradina de interior

             La recomandarea unui prieten, am decis sa fac o mini gradina de interior cu o casuta. Si nu orice casuta, ci una hand-made.

             Bineinteles ca puteam merge sa cumpar una de la departamentul de jucarii, dar unde mai era farmecul? Unde mai era satisfactia mea la vederea proiectului finalizat?

             Asa ca m-am pus pe treaba. Bineinteles ca aveam deja in casa tot ce imi trebuia: pamant, nisip, plante, pietre decorative … dar din ce sa fac eu casuta?

DSC06451

             Si atunci mi-a venit o idee. Cu cateva saptamani in urma am achizitionat cateva tartacute de la o batranica si forma lor m-a dus instant cu gandul la o cabanuta improvizata pe o insula pustie.  Am pictat-o cu multa migala insa … parca ii lipsea ceva. Era prea usor. Atunci mi-am adus aminte de un proiect interesant pe care l-am vazut pe internet cu ceva timp in urma: acoperis confectionat din conuri de brad. Conuri aveam, lipici aveam … tot ce imi lipsea era rabdarea pentru ca da, spre surprinderea sotului meu, am stat si am desfacut fiecare pin al conului de brad si le-am lipit, rand pe rand, pe tartacuta.

             Nu o sa va mint, nu a fost deloc usor. Ba chiar la un moment dat am stricat tot si am refacut intreg proiectul pentru ca pur si simplu nu mi-a placut rezultatul final.

             Dar cum repetitia e mama invataturii, acum sunt foarte multumita de casuta mea. Nu arata ea foarte profesionala, dar o sa ajung eu si acolo. Importanta este vointa.

             Asa ca am plantat plantutele in ghiveciul ales, am asezat cu grija casuta … si parca tot lipsea ceva.

DSC06459

             A da, niste pietre decorative. Si cum le pot pune mai bine daca nu in forma unei carari care sa duca exact la casuta?

             In acest moment eram multumita de ce obtinusem. Dar mi se parea prea gol si prea lipsit de culoare. Asa ca am realizat rapid un gardut alb. Din pacate am uitat sa ii fac si o portita, si am decis sa il tai in doua si sa le asez pur si simplu pe marginea ghiveciului.

             Cred ca acest detaliu a fost suficient ca sa ma simt pe deplin multumita de alegerea mea!

DSC06451

P.S.: Bineinteles nu puteai lipsi preferatele mele: ciupercutele colorate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *