Ce este o tartacuta?

             Zilele trecute am auzit aceasta intrebare si nu mi-a venit sa cred: “Ce este o tartacuta ?”. Ii povesteam unei prietene despre un viitor proiect si m-a oprit cu aceasta intrebare. Am ramas stupefiata, efectiv nu am stiut ce sa raspund. Problema nu era ca nu stiam ce este, ci m-a uimit faptul ca unele persoane nu au auzit de tartacute.

             Traind cativa ani intr-un campus studentesc si intalnind persoane din toate partile tarii am auzit diverse cuvinte care nu stiam ce reprezinta, dar asta pentru ca erau regionalisme. Nu stiam ca termenul de ” tartacuta ” este un regionalism …

             Asa ca m-am decis sa impartasesc aceasta informatie cu toata lumea, cu siguranta prietena mea nu este singura care nu a auzit de acest cuvant.

10728958_865141323519952_939796327_n

             Tartacuta este de fapt un dovleac, de dimensiuni mai mici. Dar chiar daca face partea din aceeasi categorie, aceasta nu este comestibila. Ca orice dovleac, ele apar toamna si le puteti gasi doar pe la tara. In Bucuresti de exemplu le mai gasiti si in unele piete, iar mai nou le-am vazut si prin Auchan si Mega Image (la Auchan erau de vanzare, dar la Mega Image erau expuse pur decorativ).

             Exista bineinteles mai multe soiuri de tartacute, de diferite dimensiuni si culori. Ce imi place mie cel mai mult la ele este faptul ca de obicei sunt viu colorate.

             Indiferent daca puneti pur si simplu mai multe intr-un bol, le scobiti pe mijloc si le folosinti drept suport de lumanare, sau decideti sa le pictati, puteti folosi tartacute pentru a va decora casa sau un eveniment special intr-un mod ieftin si natural. Aveti grija insa, ele nu rezista foarte mult. (pentru a vedea cum sa faceti tartacutele sa reziste o perioada mai indelungata, click aici)

             Intr-un post viitor o sa va arat si alte moduri de a folosi tartacutele.

             P.S. Daca gasiti o tartacuta deosebita, accept si donatii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *