Cel mai simplu cheesecake

          Atunci cand mi-e pofta de ceva dulce, insa nu vreau sa exagerez cu zaharul, ma gandesc instantaneu la o reteta de un simplu cheesecake.

          Am incercat tot felul de retete gasite pe internet … dar parca nici una nu era pe gustul meu.

          Asa ca am decis sa schimb cate ceva si sa o fac dupa placul familiei mele.

          Iata ce a iesit:

cheesecake

Timp de pregatire: 20 min.

Timp de copt: 40 min.

Timp total de la inceput pana la servire: 5-6 ore.

Portii: 8

          Pentru inceput preincalziti cuptorul la 160 grade C si scoateti crema de branza de la frigider. Avem nevoie ca ea sa fie la temperatura camerei.

          Cheesecake-ul este format din 2 parti: patul de biscuiti si crema de branza.

          O sa va dau intai ingredientele, ca sa aveti lista deja facuta:

Pentru patul de biscuiti:

  •  70g biscuiti macinati;
  • 50-60 grame de unt topit.

Pentru crema cheesecake-ului avem nevoie de:

  • 300 g crema de branza mascarpone;
  • 150 g zahar tos;
  • 1 ou mare;
  • 20g faina;
  • zahar vanilat sau esenta de vanilie;
  • un pic de sare.

          Intai pregatim patul de biscuiti amestecand toate ingredientele pana cand obtinem o textura ca a nisipului ud.

          Apoi ungem tava cu putin unt si o tapetam cu hartie de copt. 

          Punem compozitia in tava si o presam bine pentru a o uniformiza.

[Sfat 1]: Folositi o tava cu marginile detasabile, va fi mult mai usor apoi sa taiati cheesecake-ul care va fi usor cremos.

[Sfat 2]: O puteti presa folosind un pahar sau  o lingura.

DSC04585

          Punem tava la cuptor pt 5-10  min si apoi o  lasam la racit.

DSC04588

          Apoi pregatim crema branza pentru cheesecake in 3 pasi simpli:

  1. Amestecam  crema de  branza, zaharul si  zaharul vanilat sau esenta de vanilie timp de 1-2 minute, sau pana cand devine omogena.
  2. Adaugam oul amestecand bine si apoi cernem usor faina.
  3. Compozitia se toarna peste patul de biscuti.

          Fata de retetele pentru alte prajituri, aici nu trebuie amestecat foarte mult pentru ca riscam sa scoatem aerul din crema de branza si astfel prajitura va deveni foarte tare la final.

DSC04591

          Punem totul la cuptor pt 30-40 min. 

          Pasul care urmeaza este foarte important: cheesecake-ul trebuie lasat sa se raceasca la temperatura camerei, iar apoi lasat la frigider cateva ore. Stiu, tentatia e foarte mare, dar credeti-ma, rezultatul va fi fenomenal.

          Puteti lasa cheesecake-ul asa cum este, insa va recomand sa il ornati cu putina peltea, jeleu de fructe, fructe proaspete sau il puteti savura ca atare.

          Sa aveti pofta!!

DSC04597

[Secretul pentru o mancare buna sunt ingredientele. Pentru ca cheesecake-ul sa va placa, este necesar ca toate ingredientele sa fie pe placul vostru. Si aici ma refer la branza mascarpone si la biscuiti. Eu folosesc niste biscuiti ieftini, insa foare gustosi. Asta demonstreaza faptul ca nu intotdeauna e necesar sa alegeti ingredientul cel mai scump. Insa la branza mascarpone nu fac economie. Am incercat cu diferite marci de branza, insa tot pe cea Philadelphia o recomand. Si sa va mai spun un secret: o cumpar atunci cand este la promotie si o pastrez la frigider pana cand mi se face pofta de cheesecake. Desigur, nu rezista prea mult in frigider.]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *