Chec cu ciocolata neagra

           Si cum primavara si-a facut aparitia, am iesit si eu ca orice femeie la shopping. Pantofi, sandale, geci subtiri … ca doar trebuie refacuta garderoba!

           Insa sfarsitul acesta de saptamana a fost groaznic. Vremea ploioasa si mohorata mi-a schimbat total starea de spirit. Si cum nu mai facusem de mult ceva dulce (poate si pentru ca e timpul sa fim un pic mai atenti cu kilogramele, acum cand vara e la usa) azi m-am hotarat sa imi inseninez ziua cu un chec cu ciocolata.

DSC04754

Ingrediente
*3 linguri faina
*3 lingura de zahar
*3 oua
*1 lingura cacao
*ciocolata neagra dupa gust - optional
*esenta de vanilie sau zahar vanilat
*jumatate de lingurita de praf de copt
  
Timp de pregatire Timp de coacere Portii
10 minute 30 minute 4

           De fapt reteta e cat se poate de simpla: pentru fiecare ou adaugati o lingura de zahar si una de faina iar restul e dupa gust.

           La aceasta reteta gramajele nu sunt tocmai precise. Tocmai de asta eu masor ingredientele in linguri sau in cani. Nu are sens sa mai scot cantarul de bucatarie pentru o treaba care se face in 5-10 minute.

           Da, atat de putin va ia sa pregatiti acest chec delicios si pufos.

           Preincalziti cuptorul la 180 de grade.

           Incepem prin a separa albusurile de galbenusuri.

           Batem cu mixerul albusurile pana obtinem o spuma tare. Ca sa vedeti cel mai bine daca e gata, intoarceti bolul cu fundul in sus si daca nu cade compozitia, atunci albusurile sunt pregatite. Sau puteti incerca cu o lingura, asa cum v-am prezentat eu in imaginea de mai jos.

DSC04747

           Adaugati zaharul pana acesta se incorporeaza. Apoi adaugati galbenusurile, faina, esentele si praful de copt.

           Tapetati o tava cu ulei si faina si turnati jumatate din compozitie in ea. Eu nu prea aveam chef de spalat vase, asa ca am folosit o tava de aluminiu de unica folosinta.

DSC04748

           Cealalta jumatate o amestecati cu lingura de cacao si o turnati usor pe centru tavii. Astfel veti obtine un chec in doua culori.

DSC04749

           Din loc in loc am presarat bucatele de ciocolata neagra. Voi puteti folosi orice doriti: ciocolata cu lapte, migdale, alune, caju dupa preferinte. Eu ador bucatelele de ciocolata neagra in chec. Astfel se formeaza mici “goluri” umplute cu ciocolata topita.

DSC04750

           Dam la cuptor pentru 30 de minute.

           Din aceasta compozitie a iesit un chec cu ciocolata micut, numai bun pentru 4 persoane.

           Il puteti servi cu zahar pudra presarat deasupra sau cu o cupa mare de inghetata.

           Dar cum e totusi destul de frig afara, eu am zis pas la inghetata de data aceasta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *