Cum asortam vinul cu mancarea pentru a uimi invitatii?

            Recunosc, sunt o mare bautoare de bere. Mai ales acum, pe caldurile astea aride, nimic nu se compara cu o bere rece.

           Insa trebuie sa recunosc faptul ca vinul are o alta savoare. E ceva la aceasta licoare care ma poarta pe alte taramuri. Daca petrec seara intr-o companie placuta, vinul completeaza perfect magia serii.

           Insa bautul vinului nu este chiar asa de usor. Daca vinul nu se intelege cu mancarea, atunci nu veti simti nici aroma vinului si nici nu va veti bucura de savoarea mancarii. De aceea trebuie sa invatam sa asortam vinul cu mancarea.

           La baza e simplu:

vinul cu mancarea vinul alb merge cu mancarea din carne alba iar vinul rosu merge cu mancarea din carne rosie. Pentru inceput e bine de tinut minte asta.

           Dar apoi lucrurile se complica un pic. Vinurile nu se impart doar in vin alb, rosu sau roze. Exista numeroase soiuri de vin, cu diverse arome, ba florale, ba lemnoase.

           Astfel, Sauvignon Blanc merge foarte bine cu preparatele din carne de pasare, carne alba, peste alb (va recomand cu caldura sa il incercati alaturi de homar) si branzeturi proaspete.

           Chardonnay asezoneaza bine carnea de pasare, carnea alba, crustaceele, pestele alb, fructele de mare si branzeturile fine.

           Riesling merge de minune cu preparatele din carne slaba, alba si crustacee.

           Cabernet Sauvignon este ideal pentru preparatele din carne de vanat, vita, porc, afumaturi, miel, rata, gratare alaturi de branzeturi fine maturate.

           Un Pinot Noir va scoate in evidenta savoarea preparatelor din vitel, vita, rata, vanat (dar vanat usor precum iepurele) si servit doar alaturi de branza feta.

           In materie de carne, Merlot se apropie de Pinot Noir, insa trebuie sa aveti grija sa il serviti doar alaturi de branzeturi de calitate, altfel riscati sa nu simtiti savoarea vinului.

           Sper ca aceste sfaturi v-au fost de folos si sigur o sa va dati invitatii pe spate cand vor vedea ce bine ati ales vinul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *