Cum sa iti creezi un cod QR

             Multi dintre voi vor spune ca acest post nu va foloseste la nimic. Permiteti-mi sa va contrazic. Contrar asteptarilor voastre, puteti crea cod QR pentru absolut orice: pagina web, pagina de Facebook, pagina de Twitter, numar de telefon sau un simplu text.

             Primul cod QR pe care l-am creat a fost la locul de munca anterior cand am creat cartile de vizita. Bineinteles ca pe ele erau inscriptionate toate detaliile, insa daca scanai codul QR ti se deschidea automat in telefon contactul meu. Astfel, puteai doar apasa butonul “Salveaza” si toate datele mele de contact (nume, telefon, adresa, e-mail, fax) se salvau in agenda ta.

             La inceput am considerat ca nu e necesar tocmai pentru ca am crezut ca este un lucru extrem de complicat. Insa alti oameni mai descurcareti decat mine mi-au facut viata mai usoara. Acum exista o multime de site-ul care iti creaza automat codul.

qrcode.26781859-multumiri

             Site-ul pe care il folosesc eu este http://www.qrstuff.com/ si pot spune ca nu m-a dezamagit pana acum. In continuare o sa va prezint pasii pentru a crea doua coduri QR, tocmai pentru ca voi sa va dati seama cat de simplu este.

1. Pentru a crea un cod QR pentru o pagina web, este suficient sa intrati pe site-ul respectiv si sa alegeti din meniul din stanga “Data type: website URL”. In mijlocul paginii completati adresa web sub “Website URL” si in dreapta vi se va afisa direct codul. Puteti alege si o culoare de fundal, puteti downloada codul sau chiar sa il trimiteti pe e-mail direct de pe site.

2. Pentru a crea un cod QR pentru un contact, alegeti din meniul din stanga “Contact details”. Aproape instantaneu in mijlocul paginii vi se vor deschide o multime de casute pe care sa le completati cu datele voastre.

             Incercati diferite variante si verificati care este pe placul vostru. Puteti chiar crea un cod QR cu o imagine pe fundal. Posibilitatile sunt nelimitate.

             P.S. Puteti crea un cod QR cu un text pe care sa il trimiteti pe mail persoanei iubite. Cu ce fel de text? E la alegerea voastra.

This entry was posted in Utile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *