De ce adun eu dopurile de pluta?

           De ceva timp am gasit un alt lucru de “colectionat”: dopuri de pluta. Si pentru ca ne place sa bem un pahar de vin din cand in cand, la noi in casa se strang ceva.

DSC02028-slider

           Deja unii dintre prietenii mei au invatat ca dopurile de pluta nu se mai arunca. Nu au inteles ei foarte bine din ce cauza, insa prietenii nu te bombardeaza cu intrebari, ci te ajuta. Chiar si acum ma mai intreaba uneori ce tot fac cu ele dar au primit doar raspunsuri vagi, pentru ca sincer nici eu nu stiam foarte bine ce voi face cu ele. Dar stiam cu siguranta ca le voi gasi cel putin o utilitate. Si iata ca ideile au inceput sa curga.

           Azi am sa va arat cele mai simple 3 lucruri pe care le puteti face folosindu-le:

           1. Suport de pahare

           Multe dintre voi, ca si mine, sunteti un picut mai mult obsedate de curatenie. Petele de pe canapea se mai ascund ele cu o perna, insa “inele” de apa lasate pe masuta din sufragerie sunt un adevarat cosmar. Intr-adevar, astazi exista tot soiul de modele de suporturi pentru pahare. Dar noi stim ca nu exista pe lume satisfactie mai mare decat sa vezi un lucru facut de mana ta.

           Incepeti prin a taia dopurile pe grosime (eu le-am taiat in 4 ) si aranjati-le pe masa pana le gasiti pozitia optima.

           Apoi incepeti cu grija sa le lipiti unul de altul. La final (sau puteti face asta chiar de la inceput) lipiti pe spate un carton care va ajuta bucatile de pluta sa stea mai unite. Acum tot ce va ramane de facut este sa aveti grija ca la fiecare petrecere sa nu lipseasca de pe masa coasterele.

DSC02039

          DSC020477    2. Suport pentru tigai

        Eu recunosc: sunt foarte dezordonata in bucatarie in timp ce gatesc. Si bineinteles ca murdaresc cat de multe oale si tigai se poate. Astfel deseori realizez ca nu mai am nimic rezistent pe care sa pun oala. Asa ca am inceput sa lipesc bucati de pluta pe un carton mai gros pe care il aveam prin casa.

DSC02042

        3. Magnet de frigider

         Am lasat ce e mai usor pentru final. Acesta este si un bun proiect in care ii puteti implica pe cei mici. Pur si simplu taiati voi pe jumatate dopurile de pluta si ii lasati pe ei sa lipeasca magnetii. Dupa ce se usuca sunt numai buni de lasat mesaje pentru taticii uituci.

DSC02030  

DSC02049

           Bineinteles ca mai am si alte idei … dar astept sa mai strang cateva dopuri de pluta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *