Despre FIMO

                 Spre uimirea mea, nu multa lume a auzit de pasta polymerica. Nu o sa va prezint definitia polymerilor pentru ca e foarte greu de explicat, insa tot ce trebuie sa stiti este ca pasta polymerica din comert, care se foloseste la bijuterii, este o pasta asemanatoare cu plastilina. Insa aceasta are ceva deosebit fata de o plastilina normala: in anumite conditii, se intareste atat de tare incat ajunge de consistenta plasticului.

10601268_821201847913900_290375242_n

                 Acestea sunt de mai multe feluri, insa la noi in tara gasiti:

  • pasta polymerica ce se intareste prin incalzire;
  • pasta polymerica ce se intareste dupa o perioada de contact cu aerul.

                 Eu pana acum am folosit doar prima categorie. Cea de a doua nu a aparut de foarte mult timp si sunt putin sceptica in privinta ei.

                 Puteti achizitiona pasta polymerica de la mai multe firme. Eu am incercat pana acum Cernit si Fimo. Mai jos va prezint un tabel cu diferentele dintre ele.

Cernit Fimo
Pret: mai mic Pret: mai mare
Mai greu de modelat Mai usor de modelat
Diversitatea culorilor: mica Diversitatea culorilor: mare

                 Incercandu-le pe ambele, eu am ramas fidela brand-ului Fimo, chiar daca pretul este putin mai ridicat. Nu este cu mult mai mare, cam 50 bani pe pachet, insa la cate pachete cumpar eu, credeti-ma ca se simte.

                 Fimo si-a diversificat gama extrem de mult in ultima perioada. Astfel pe piata veti gasi:

  • Classic – gama cu care au inceput si pe care o gasiti intr-o multitudine de culori. Dezavantaj, un pic mai greu de modelat si nu prea va permite sa amestecati culorile. Se intareste prin coacere.
  • Soft – gama foarte moale si usor de modelat care va permite cu usurinta amestecarea culorile, mai ales ca nu este o diversitate asa de mare a lor. Se intareste prin coacere.
  • Effect – gama care m-a surprins intr-un mod cat se poate de placut. Se intareste prin coacere si obtineti produse cu diverse efecte: marmura, granit, translucent, jad, safir, fluorescent, metalic, etc.
  • Puppen si Miniature Puppen – gama pe care nu am incercat-o inca. Se foloseste pentru a modela fetele papusilor. Am inteles ca are  o formula speciala cu care se pot modela usor cat mai multe detalii. Se intareste prin coacere.
  • Air Light si Air Basic – alte game pe care nu le-am incercat. Air Basic are la final un aspect de portelan si se intareste natural, prin expunerea la aer.
  • Air Natural – facuta din materiale naturale in proportie de 95%. Se poate intari si prin coacere, dar si prin expunerea la aer.

      

                 Acum va pregatesc un post despre cum sa folositi pasta polymerica. Stay tuned!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *