DIY Colier cu perle

            Nu stiu daca v-am  mai povestit, insa eu sunt o mare fana a serialului Two Broke Girls. Pur si simplu ideea a doua fete cu caractere total diferite care pot convietui si ajung chiar sa isi lanseze o afacere impreuna mi se pare un model de inspiratie.

            Cu siguranta toti care au vizionat cel putin un episod au remarcat colierul deosebit pe care il poarta mereu Caroline. Bineinteles ca am pus ochii pe el si am decis sa imi confectionez unul din pietre semipretioase.

DSC06524

            Varianta originala este cu perle albe si lant auriu, insa din dorinta de a il personaliza am ales un lantisor negri cu perle roz, de dimensiuni mai mici decat cele ale lui Caroline.

Materiale necesare:

-perle de 6 mm- 20 buc;

-perle de 8 mm-20 buc;

-lant negru;

-diverse unelte de margelit;

-inchizatoare neagra;

-ace negre cu bucla- 20 buc;

-ace negre cu cap drept- 20 buc;

-2 zale negre.

            Dupa cum observati in poza, colierul este format din doua randuri de lant. Am masurat pana unde as vrea sa atarne si am taiat dupa dimensiunile respective. Am conectat cele doua lanturi folosind zalele si de una dintre zale am atasat inchizatoarea.

            Apoi am trecut la atasarea perlelor folosind tehnica buclei pe care o sa v-o arat si voua in continuare. Pentru asta aveti nevoie de urmatoarele unelte: patentul sotului, clestele sotului si clestele cu varfuri rotunde al meu. Ce noroc pe mine ca la sotul meu in dulap gasesc aproape orice unelta doresc. 

DSC06507

            Luati un ac cu cap drept, introduceti-l in gaura perlei mici si folosind patentul indoiti acul exact langa perla (cam la 45 de grade). Apoi folosind clestele cu varfuri rotunde indoiti acul in directia opusa si taiati surplusul cu clestele sotului. 

DSC06512

DSC06514

DSC06515

DSC06518

            Luati un ac cu bucla si atasati-l de lant largind putin bucla folosind un patent. Apoi introduceti acul in perla mare si folosind tehnica de mai sus atasati perla mare de bucla formata perlei mici. Este un pic  mai greu de explicat in cuvinte, insa sper ca veti intelege.

            Mie mi se pare un colier frumos si in acest stadiu, daca sunteti adeptele unui stil mai simplu. Pentru a il transforma in colierul dorit, pur si simplu atasati mai multe perle de cele doua lanturi.

DSC06519

            Eu am pus o perla fix la mijlocul celor doua lanturi si apoi am inceput sa le atasez din 5 in 5 zale pe primele 2 iar pe celelalte din 7 in 7 zale. Daca va intrebati de ce le-am pus mai distantate pe celelalte, am facut-o pentru ca  mi-am dat seama ca cele de sus se vor suprapune si apoi colierul va fi prea incarcat pentru gusturile  mele.

            Sunt super incantata de cum a iesit acest colier cu perle si desi am folosit o tehnica cu care sunt foarte obisnuita, totusi a fost o munca destul de migaloasa. Per total a durat aproximativ 2 ore, dar asta si pentru ca ma tot opream pentru a face poze.

            Aceste mici proiecte sunt foarte pretioase pentru mine si va pun la curent cu ele in speranta de a va insufla si voua aceasta pasiune pentru lucrurile facute manual. Si daca nu aveti timpul necesar sau nu sunteti dispuse sa faceti asta, puteti oricand apela la mine pentru a va crea bijuterii dupa placul vostru.

DSC06524

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *