DIY cos din hartie

cos din hartie

      Va mai amintiti de cand eram copii? Nu stiu de voi, dar eu abia asteptam sa cresc mare, sa fac liceul, sa plec din orasul natal si sa vin in capitala la facultate.

        Acum tot ce imi doresc este sa pot da timpul inapoi sa fiu iar copil. Nu pentru a schimba lucruri majore, ci pur si simplu pentru a ma bucura mai mult de copilarie. Pentru a petrece mai mult timp cu prietenii, pentru a aprecia mai mult persoanele din jurul meu. Pentru a profita de fiecare moment alaturi de parintii si de sora mea.

        Eheeee stiu ca nu este posibil, insa uneori ma mai apuca nostalgia.

        Asa m-a apucat si zilele trecute. Nu stiu de ce, insa mi-am adus cu drag aminte de scoala generala si de una dintre colegele de banca de atunci.

        Tin minte cum ne duceam la biblioteca si luam fiecare 2-3 carti cu imprumut, ne duceam la ea acasa si petreceam ore intregi pentru a face un referat (nu ca acum, cand nici nu trebuie sa ma mai deplasez, caut informatiile pur si simplu pe internet).

        Astfel mi-am adus aminte de orele de educatie tehnologica unde am invatat sa imi materializez imaginatia.

        Asa a luat fiinta urmatorul meu proiect: sa reciclez o hartie de impachetat pe care (din nu mai stiu ce motiv) o pastrasem.

        Mi-am adus aminte de tehnica impletitului pe care o foloseam in copilarie la confectionarea unor decoratiuni pentru bradul de Craciun.

        Am taiat hartia in fasii late de 1,5 cm. Pe 1/4 dintre ele le-am asezat una langa alta, vertical.

DSC02002  

        Pe alte 1/4 le-am asezat perpendicular cu celelalte si am inceput sa le impletesc. Cu multa rabdare am luat prima fasie orizontala si am trecut-o pe deasupra primei fasii verticale, apoi pe sub fasia a doua verticala, apoi pe deasupra celei de-a treia fasii verticale si tot asa.

DSC02003

        Acestea formau baza cosului. Apoi am ridicat marginile si am inceput sa impletesc lateralele. Inceputul e un pic mai greu, insa eu m-am ajutat de cateva agrafe de hartie pentru a le tine in pozitie verticala.

DSC02004

        La final le-am prins in partea de sus cu putin lipici pentru a nu se desface si am dat un plus de culoare cu o curea impletita pe care nu o mai foloseam. Nu a iesit el perfect, dar e suficient pentru a ma ajuta sa depozitez unele lucruri.

DSC0200555555

        Partea cea mai grozava este ca puteti transforma asta intr-un proiect de familie implicand si copii in realizarea acestui cos din hartie impletita.

        Ce parere aveti despre ideea mea?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *