DIY Cum sa folosesti FIMO

                 Acum dupa ce v-am explicat ce este Fimo, o sa va explic si cum sa il folositi.

                 In primul rand trebuie sa va ganditi la modelul pe care doriti sa il faceti. Daca este prima voastra incercare, faceti un model simplu. Alegeti-va culorile, asigurati-va ca aveti totul la indemana si urmati acesti pasi:

*Pregatiti suprafata de lucru: o coala alba, o bucata de gresie mai mare, o masa fara textura, orice credeti ca nu va strica modelul vostru.

*SPALATI-VA BINE PE MAINI. Pasta polymerica este foarte “jucausa” si aduna tot ce gaseste in cale. Si odata adunate, nu le mai puteti scoate si ati compromis toata munca.

*Incepeti sa lucrati cu cele mai deschise culori prima data: alb, galben, roz, apoi cu cele mai inchise: rosu, verde, albastru, maro, negru.

*Spalati-va bine pe maini si inainte de a schimba culoarea.

*Pentru a lucra cu pasta polymeria, aceasta trebuie putin inmuiata. Jucati-va cu ea in maini pana ajunge la o textura cu care puteti lucra. Ea este buna de modelat atunci cand daca incercati sa o rupeti, ea se intinde.

*Daca nu sunteti multumiti cu gama de culori pe care o aveti, puteti combina doua sau mai multe culori pentru a obtine rezultatul dorit. Pentru a le putea combina mai usor, rupeti-le in bucati mai mici si apoi amestecati-le.

*Acum putem trece la modelat. Indiferent ce doriti sa faceti, intai rulati pasta sub forma unei bile. Astfel obtineti o textura uniforma. 

*Dupa ce ati modelat pasta, urmati instructiunile de pe pachet. Eu lucrez cu pasta care se intareste prin incalzire, 20-30 min la 110 grade Celsius. In functie de modelul ales, acest lucru poate varia.

                 Acestia sunt pasii universali. Indiferent ce doriti sa faceti cu Fimo, trebuie sa ii urmati. 

                 Pasul cel mai greu insa este cel de modelare. Acesta difera in functie de modelul pe care doriti sa il obtineti.

                 Daca nu ati mai lucrat cu Fimo pana acum, incercati sa faceti lucruri simple pentru inceput: cateva margele, o fundita sau o floare. Gasiti pe internet o multime de tutoriale pentru acesta, insa voi incerca sa va arat si eu cateva.

This entry was posted in Utile and tagged .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *