DIY Nasturi imbracati

               De multe ori am nevoie sa infrumusetez un proiect, fie ca e vorba de o fata de perna, de o patura sau de un articol de imbracaminte. Una din metodele mele preferate este prin intermediul nasturilor. Aceste obiecte micute si aparent neinsemnate pot da un plus de culoare si eleganta multor lucruri.

               Nu de putine ori am fost in impas deoarece nu am gasit nasturii potriviti. Da, se gasesc o multime de modele de nasturi in comert insa nu am timp sa umblu ore intregi cautand nasturele perfect. Dar intr-o zi am gasit cea mai buna solutie: nasturi imbracati in material. Era o idee geniala si nu imi puteam explica de ce nu m-am gandit la asta inainte.

               La mercerie gasesti sigur kituri pentru a va face proprii nasturi imbracati, insa costa in jur de 13 lei / 6 nasturi ceea ce mi se pare exagerat de mult. Metoda mea este insa la fel de simpla si muuuuuult mai ieftina.

DSC06554

Materiale necesare
*nasturi
*o bucata de material
*foarfeca
*ac
*ata

               Pentru proiectul meu am nevoie de nasturi cu bucla insa metoda merge la fel de bine pentru orice tip de nasture. Pentru inceput decupeaza un cerc de material un pic mai mare decat nasturele. De obicei eu masor diametrul nasturelui si tai cercul de material mai mare cu 30%. Daca tai cercul mult prea mare, risti ca pe spate sa se formeze un “cocolos” de material care desi nu se va vedea, va impieca nasturele sa se aseze bine in locul unde vrei sa il cosi.

               Coase pe marginea cercului folosind o cusatura simpla, gen pentru inseilat. Incearca sa cosi cat poti de des si de marunt pentru a obtine un produs finit ingrijit. Dupa ce ai terminat cusatura NU rupe ata, lasa ata cu ac atasate de material.

DSC06551

               Aseaza nasturele in mijlocul cercului si apoi trag de ata pana cand materialul se strange suficient. Apoi coase din loc in loc pentru a fixa materialul.

DSC06552

               Si asta a fost tot. Nu am spus ca e simplu sa obtii nasturi imbracati? Singura problema este ca odata ce ai inceput, o sa iti fie greu sa te opresti.

               In curand sper ca o sa termin si proiectul la care am de gand sa folosesc nasturii acestia si o sa va arat si voua.

DSC06554

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *