DIY Ornament de Craciun din hartie

               Cum probabil ati observat, mai e foarte putin pana la Craciun. Eu insa am observat cam tarziu, si prin urmare nici macar nu am inceput pregatirile. Asa ca saptamana trecuta am fost la cumparaturi de diverse decoratiuni pentru brad. Bineinteles ca in supermarket oamenii aproape ca se calcau in picioare si nici sa nu mai vorbesc de preturile enorm pe care le practica in perioada asta.

               Asa ca m-am decis ca in loc sa cumpar decoratiuni noi sa folosesc o parte din cele de anul trecut si sa fac unele noi. Stiti voi, ca sa fie putin diferit. Si ce material mai ieftin si mai deosebit stiti in afara de hartie? Mi-am “accesat” amintirile din copilarie cand foloseam acest material simplu pentru a crea adevarate capodopere si mi-am pus mintea la contributie. Bineinteles ca am fotografiat fiecare pas pentru a va invata si pe voi sa realizati un ornament de Craciun din hartie.

DSC06666

Materiale necesare
*hartie colorata
*10 cm panglica sau ata
*foarfeca
*lipici sau banda dublu adeziva

               Pentru inceput avem nevoie de un patrat din hartie colorata. Cu cat este mai mic patratul, cu atat va fi si ornamentul mai mic. Dintr-o coala de hartie A4 eu am obtinut 6 astfel de ornamente de aprox 10 cm.

               Indoiti patratul pe diagonala pentru a forma un triunghi si apoi indoiti acel triunghi inca o data pentru a obtine unul mai mic.

DSC06659

               Taiati 3 dungi perpendiculare cu latura cea mare a triunghiului pana aproape de margine.

DSC06660

               Deschizand triunghiul veti obtine ceva de genul acesta.

DSC06661

               Incepem sa cream ornamentul din mijloc spre exterior. Ridicati colturile mici din mijloc si lipiti-le astfel incat sa creati un mic tub. Eu am inceput sa folosesc lipici dar mi se parea ca dureaza prea mult si ma lipeam prea tare, asa ca am continuat cu banda dublu adeziva. O adevarata minute pentru proiectele mele!

DSC06662

               Intoarcem patratul pe partea cealalta si ridicam colturile mici din mijloc lipindu-le la fel ca mai inainte.

DSC06663

               Continuati aceeasi pasi pana terminati intreaga foaie.

DSC06664

               La final dati o gaura intr-un colt si atasati ornamentului o panglica sau o ata cu care il veti agata de pomul de Craciun. Puteti experimenta cu diverse culori si diverse dimensiuni.

DSC06666

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *