Handmade in Romania

                 Ati observat cat de multe targuri de handmade au fost in ultimii ani in Romania? La inceput mi s-a parut o idee foarte grozava. Erau atat de multe persoane talentate care acum aveau unde sa isi expuna lucrarile.

                Pentru mine ideea de handmade este o idee salvatoare. E ca atunci cand vrei sa iti cumperi o pereche de cercei, dar nu gasesti nimic pe placul tau asa ca te decizi sa ii confectionezi chiar tu. Si cred ca toata lumea a inceput cu ideea asta: sa facem ceva pe placul nostru, personalizat dupa fanteziile noastre.

                Insa cu timpul aceasta idee s-a pierdut. Acum a ajuns sa fie doar un mod in care oamenii fara serviciu si fara chef de munca doar stau cateva ore si fac niste bijuterii, apoi se duc la o taraba si asteapta clientii.

HANDMADE2

                Intr-adevar, unele necesita foarte mult timp si pregatire. Insa de mult timp nu mai vad astfel de bijuterii hand-made pe piata. Tot ce vad sunt lucruri simple, urate, prost lucrate care se vand doar pentru ca taraba e bine amplasata la un targ specializat.

                Deaceea eu cred ca valoarea de handmade s-a denaturat de mult la noi. Pentru ca piata e suprasaturata de lucruri de proasta calitate, care au trecut de la ideea de unicat la productie in masa, pe banda rulanda, chiar daca nu sunt facute de masinarii.

                Inainte imi placea sa iau lucruri facute manual. Mi se parea interesant sa port ceva ce nu mai are nimeni, si la care o persoana s-a chinuit si si-a dedicat mult timp pentru ca eu sa port ceva de calitate. Poate de asta nici nu m-am apucat mai devreme de asa ceva, pentru ca eram foarte multumita de ceea ce gaseam. Insa dezamagirea m-a facut sa ma indrept si eu spre aceasta bransa. Nu din dorinta de a scoate cativa banuti. Nu ma astept niciodata sa castig din asta mai bine decat castig la locul de munca actual. Insa o fac din dorinta de a aduce bucurie pe chipul meu si pe a altora. Chiar vreau ca handmade-ul sa redevina ceea ce era.

                Asa ca tot raul e spre bine. O dezamagire te poate impulsiona sa faci lucruri la care inainte nici nu te gandeai. Deaceea e important modul in care privesti lumea. Si nu uita: orice lucru marunt iti poate schimba viata radical.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *