Mousse de ciocolata la cuptor

           Spre rusinea mea, saptamana trecuta m-am oprit cu o prietena intr-o cofetarie.

           De ce spre rusinea mea? Pentru ca am mancat prajitura cea mai aspectuoasa, cea mai apetisanta si, cred, cea mai calorica dintre toate care erau acolo: mousse de ciocolata.

           Mi-a placut insa atat de mult incat mi-am zis ca trebuie sa o incerc si eu.

           Bineinteles, nimeni nu a vrut sa imi dea reteta, asa ca am savurat fiecare bucatica pentru a imi putea da seama mai bine ce continea.

           Apoi am asternut pe hartie reteta si m-am apucat de gatit. Nu mi-a iesit ca la cofetarie, recunosc … A IESIT MULT MAI BUNA!

           Asa ca am decis sa impart cu voi minunatia de mousse de ciocolata rezultata:

 

mousse de ciocolata

  • Inainte de toate preincalziti cuptorul la 180 grade C.
  • Ingrediente:

250 g ciocolata amaruie

cacao-optional, pentru ornat

50 g zahar 

100 g unt 

4 oua

  •  Topiti ciocolata pe bain-marin sau in cuptorul cu microunde si amestecati cu untul, apoi lasati sa se raceasca.
  • Intr-un bol, amestecati ouale cu zaharul pana se formeaza o compozitie moale si  uniforma.
  • Turnati ciocolata topita peste aceasta compozitie si amestecati pana la uniformizare.
  • Puneti totul intr-o tava tapetata cu unt si cu hartie de copt.
  • Coaceti in cuptor pentru 20 de min.
  • Apoi lasati compozitia la racit si ornati dupa preferinte.

           Si nu uitati: astept poze sa vad cum v-a iesit si voua! 

           Pofta mare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *