DIY Pernita pentru ace in forma de manechin

Pernita pentru ace

                 De cate ori vi s-a intamplat ca atunci cand coaseti ceva sa pierdeti acul? Si apoi il cautati cu grija insa din cele din urma acul castiga si va inteapa.

                 Am gasit cea mai buna solutie: o pernita pentru ace.

                 Dar bineinteles ca nu aveam de gand sa fac o pernita pentru ace banala. Si in timp ce ma uitam la suportul pentru bijuterii in forma de manechin mi-a venit o idee trasnita: de ce sa nu fac si o pernita pentru ace in forma de manechin?

                 Nici nu stiam de unde sa incep … dar bunul internet m-a salvat, ca intotdeauna. Am gasit pe net un tipar si am trecut la treaba.

                 O sa aveti nevoie de:

  • o  bucata de material (eu am folosit un tricou mai vechi),
  • foarfeca,
  • masina de cusut (sau ata si ac),
  • material de umplut,
  • o bucata de carton.

                 Si pentru ca eu am vrut sa ii dau un pic de personalitate, am asezat pernita pentru ace pe un borcan. Pentru asta am mai folosit:

  • borcan cu capac,
  • lipici,
  • elemente decorative.

                 Am taiat materialul dupa tiparul gasit si am obtinut 4 bucati: fata, spate si 2 laterale. Bucata de carton am decupat-o intr-o forma ovala. O sa vedeti mai tarziu pentru ce.

pernita pentru ace

                 Am intors materialul pe dos si am cusut cele 4 bucati, lasand partea de jos necusuta. Stiu ca atunci cand va uitati la poza vi se pare ca nu se potrivesc, insa tineti cont ca trebuie sa obtinem o forma 3D.

                 Apoi am intors forma si am inceput sa o umplu. Ceea ce am obtinut arata cam asa:

Pernita pentru ace

                 Apoi am pus bucata de carton sub manechin si am lipit marginile. Am folosit acest artificiu pentru ca manechinul sa aiba o baza un pic mai solida.

Pernita pentru ace

                 Apoi am imbracat capacul borcanului in material, am lipit pernita pentru ace si am decorat borcanul cu cateva stelute pentru ca mi se parea prea “dezbracat”.

                 Si totusi mi se parea ca lipseste ceva. Parca partea de sus se termina prea brusc. Asa ca am adaugat un mic element decorativ.

                 Sper ca veti incerca si voi sa obtineti o pernita pentru ace cu totul deosebita.

                 Desi la inceput pare usor, totusi e nevoie de ceva indemanare.

                 Spor la treaba!

Pernita pentru ace

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *