Plante suculente

           Pentru ca planuiesc sa imi fac o mini gradina de interior, m-am documentat foarte bine cu privire la plantele pe care le pot folosi cu incredere in finalizarea proiectului meu.

           Astfel am ajuns la concluzia ca cea mai buna solutie o reprezinta plantele suculente si m-am decis sa va dau si voua cateva informatii despre ele.

           Suculentele sunt plante semi desertice cu frunze late care inamagazineaza apa. Multa lume confunda unele specii de suculente cu cactusi, asta pentru ca sunt foarte asemanatoare. Unele dintre cele mai raspandite suculente sunt aloe vera si agave.

           Solul

           In mod normal, suculentele ar trebui plantate intr-un sol special pentru cactusi si suculente. Deoarece eu nu am timp sa caut acest tip de sol, folosesc pamant obisnuit de plante insa am grija de fiecare data sa creez un drenaj bun prin plasarea unor pietre mai mari pe fundul vasului.

           Lumina

           Suculentele prefera lumina puternica. Este de preferat sa le tineti la o fereastra orientata spre sud. Aceste plante va vor spune singure daca nu le este bine. Daca lumina nu este pe placul lor, frunzele isi vor schimba usor culoarea. Astfel, daca lumina este prea slaba, frunzele se vor deschide la culoare si daca planta este expusa la o lumina prea puternica, frunzele vor deveni usor maronii

           Udarea

           Aceste plante adora un climat uscat si nu au nevoie sa fie udate in permanenta deoarece un aport prea mare de apa in sol va duce la putrezirea radacinilor. Vara trebuiesc udate mai des decat iarna, insa asta depinde de specia de suculenta pe care o detineti. Eu de obicei le ud la 2 zile dupa ce observ ca pamantul s-a uscat. Daca planta a fost udata prea mult, frunzele vor incepe sa se decoloreze. Daca planta a fost udata prea putin, frunzele vor incepe sa se usuce.

           Temperatura

           Avand in vedere ca sunt plante semi-desertice, suculentele prefera un climat cu temperaturi calde, de peste 20 de grade. O temperatura prea scazuta va duce la inghetarea frunzelor si moartea plantei.

           Inmultirea

           Una dintre calitatile uimitoare ale suculentor este capacitatea lor de a se inmulti usor. Unele plante pot creste chiar si dintr-o frunza cazuta pe sol. Eu de obicei iau frunzele cazute si le pun intr-un ghiveci separat pana isi formeaza radacini. Promit sa fac un post special pentru asta.

           Sper ca v-am trezit si voua apetitul cu privire la plantele suculente. Astept poze din colectia voastra!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *