Reteta Cannelloni cu carne

           Avand in vedere ca zilele trecute v-am invatat sa faceti un sos bechamel, azi am zis sa va arat si o reteta la care il puteti folosi.

           Pentru ca am gasit in hipermarket cannelloni la oferta, am zis sa profit de ocazie si sa va indrum putin spre bucataria italiana, una dintre preferatele sotului meu.

Ingrediente
*2 x sos bechamel preparat dupa reteta de aici
*10 buc cannelloni
*300 gr carne tocata
*1 catel usturoi
*1 ceapa
*parmezan
*sare
*piper
*busuioc
*ulei sau unt

           Daca sosul bechamel vi se pare prea greu, il puteti prepara dupa cantitatile din postul anterior (aici). Eu ador gustul acestuia, asa ca dublez intotdeauna cantitatea.

           Eu folosesc de obicei amestec de carne tocata de porc si de vita. Carnea tocata de porc mi se parea prea grea pentru a fi consumata ca atare iar cea de vita nu e chiar pe placul nostru, asa ca prefer sa le combin.

           Pentru cei care nu au mai folosit pana acum cannelloni, acestea sunt niste paste in forma de tuburi. Desi acest fel de mancare il vom prepara si la cuptor, cannelloni trebuiesc fierti 3-4 minute pentru a se inmuia foarte putin.

[Sfat] Daca fierbeti cannelloni mai mult decat trebuie, acestia se vor inmuia si nu isi vor mai pastra forma.

           Tocam marunt ceapa si usturoiul si le punem la calit in putin ulei sau unt. Adaugam carnea tocata si amestecam pana aceasta isi schimba culoarea. Asezonam cu sare, piper si busuioc si cu aceasta compozitie umplem cannelloni.

           Pe fundul vasului punem un strat subtire de sos bechamel, apoi asezam cannelloni. Daca nu va incap in vas, nu va ingrijorati. Ii puteti aseza in straturi, avand grija sa turnati sos bechamel si intre ele.

           Restul de sos il turnati deasupra si punem vasul in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20 minute.

           Apoi presaram parmezan si mai dam la cuptor pentru inca 5 minute pana acesta se topeste.

[Sfat] Puteti pune parmezan si in compozitia cu care umpleti cannelloni, insa pentru ca eu prepar o cantitate dubla de sos bechamel, prefer aceasta reteta.

           Sper ca v-am deschis apetitul pentru bucataria italiana.

           Pofta buna la cannelloni cu carne!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *