Reteta delicioasa de stiuca umpluta

              Azi o sa va prezint noua mea descoperire: stiuca umpluta.

              De cand sotul meu a devenit pescar inrait, numai despre peste aud toata ziua. Insa asta are si avantajele ei: mananc mult peste!!! Ceea ce este bine, pentru ca pestele este foarte sanatos.

              Ultima data a fost in Delta Dunarii la pescuit de stiuca. Si mi-a adus acasa 8 stiuci superbe.

 

stiuca umpluta

              Astfel am incercat o reteta noua. Pentru ca totul sa mearga mai repede, va recomand sa aveti totul pregatit pe masa de lucru de la inceput.

              Ingrediente:

  • 2 stiuci (ale mele erau de vreo 65 cm),
  • 6  oua batute,
  • 6 felii de paine,
  • 2 cepe mari tocate marunt,
  • 1 morcov mare dat pe razatoare,
  • lapte (dupa gust, cam 2 cani),
  • nuca macinata (dupa gust, cam o cana),
  • sare, piper (dupa gust),
  • o legatura de marar tocata marunt,
  • ac, ata pentru cusut stiuca.

              Intai am rupt in bucati mici feliile de paine si le-am lasat la inmuiat in lapte.

DSC04183

              Am scos toata carnea din stiuca si am scos cu grija oasele. Asta e partea cea mai  migaloasa pentru ca stiuca are oasele foarte moi si daca nu suntem atenti riscam sa nu le luam pe toate. Apoi carnea pentru stiuca umpluta o tocam. Pentru un plus de siguranta, eu am bagat blenderul. Astfel, nu a mai ramas nici urma de oase intregi.

DSC04181

DSC04185

              Apoi intr-o tigaie incinsa am pus putin ulei si am calit cepele si morcovul.

DSC04178

              Am amestecat carnea de stiuca cu ceapa, morcovul, painea, ouale, nuca si mararul, am condimentat cu sare si piper si am inceput sa asamblez stiuca umpluta.

              Pe masura ce umpleam stiuca, o si coseam pe burta.

[Sfat]: Cel mai usor ar fi sa taiati stiuca la gat si sa o umpleti pe acolo. Insa cand am primit stiucile, erau deja taiate pe burta si cu matele scoase.

              Dupa ce am terminat operatiunea cusut, am incins gratarul si am pus stiuca umpluta la rumenit.

DSC04189

              Cand a fost gata, s-a terminat cat ai zice “peste”. A fost delicioasa!

              Abia astept sa se mai duca sotul meu la pescuit de stiuci!

              Va recomand aceasta reteta. Chiar daca necesita mult timp de pregatire, gustul final merita din plin.

DSCF0349

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *