Sfat pentru curatat cuptorul cu microunde

             Multi spun ca nu e bine sa folosim cuptorul cu microunde pentru ca ne poate imbolnavi. Daca ar fi sa ne luam dupa ce zice toata lumea, nu ar mai trebui nici sa respiram. Eu nu cred ca as putea trai fara cuptorul cu microunde, mai ales ca nu il folosesc doar pentru a incalzi mancarea, ci si pentru a gati.

             Daca esti o persoana obsedata de curatenie si ai timp liber, iti poti aloca zilnic 5 minute pentru curatat cuptorul cu microunde.

             Daca insa esti o persoana ca si mine, care il curata numai in week-end, atunci ai nevoie de cateva sfaturi practice.

curatat cuptorul cu microunde

             Majoritatea cuptoarelor cu microunde au o tava detasabila pe care o puteti spala impreuna cu vasele. Insa cele mai problematice sunt petele de mancare de pe peretii interiori.

             Asta e solutia mea pentru curatat cuptorul cu microunde: intr-un vas special puneti 1 cana de apa si adaugati 2 linguri de suc de lamaie (sau portocala) si cateva lingurite de otet.

             Asezati bolul in cuptorul cu microunde, inchideti usa si setati cuptorul la puterea cea mai mare. Setati-l la 7-10 min, asta in functie de puterea lui. Prima data urmariti de cat timp este nevoie pana ce lichidul ajunge la punctul de fierbere, si lasati sa fiarba un minut. Astfel veti stii exact timpul la care sa il setati data viitoare. Dupa ce a fiert un minut, opriti cuptorul, insa nu deschideti usa. Lasati bolul in cuptorul cu microunde timp de 15 minute inainte de a il scoate. Astfel aburii vor curata toata murdaria.

             Dupa cele 15 min, deschideti cuptorul cu microunde si scoateti bolul CU ATENTIE folosind o manusa de bucatarie sau un prosop.

             Cu o laveta sau o carpa umeda stergeti interiorul cuptorului cu microunde. Daca au mai ramas cateva pete de mancare, le puteti scoate folosind o carpa umeda pe care presarati un pic de bicarbonat de sodiu. Apoi lasati usa deschisa pentru ca interiorul sa se usuce.

             Acum puteti pune tava la loc. Va mai ramane doar sa curatati exteriorul.

             Din cand in cand sa verificati si gaurile de aerisire. Daca vi se pare ca sunt prafuite, le puteti curata cu un aspirator.

             Dupa acest mic ritual de curatat cuptorul cu microunde el arata ca nou!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *