Reteta Sos Bechamel

             Azi o sa va invat sa faceti rapid un sos bechamel. Stiu, suna pretentios, dar este foarte foarte simplu de facut. Atat de simplu, incat si sotul meu a reusit sa il faca.

Ingrediente
*1 lingura cu varf de faina
*300 ml lapte
*sare
*piper
*1 lingura de unt

             Punem laptele la incalzit cu putina sare si putin piper si apoi il lasam deoparte. Multa lume nu pune piperul de la inceput, insa mie imi place aroma pe care o da laptelui.

             Topim untul intr-o craticioasa, adaugam faina si apoi laptele. Amestecam incontinuu pana compozitia se ingroasa.

             Si asta e tot. V-am spus eu ca e foarte simplu.

             Multa lume foloseste acest sos bechamel doar pentru lasagna, insa il puteti incerca si la musaca, placinte cu carne, cartofi la cuptor si chiar si la clasicele macaroane cu branza.

             Spor la gatit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *