Tarta cu mere si scortisoara

            Pentru ca zilele trecute v-am prezentat reteta mea pentru aluatul de tarta, am pregatit pentru cativa prieteni o tarta cu mere si scortisoara absolut delicioasa si am hotarat sa va destainui si voua reteta. Ca de obicei, este cat se poate de simpla.

tarta cu mere si scortisoara

Ingrediente
*aluat de tarta pregatit dupa reteta de aici
*o lingura de unt
*6 mere medii
*un ou batut
*4 linguri de zahar
*1 lingura de scortisoara
Timp de pregatire Timp de coacere Portii
30 minute 30 minute 6

            Pentru inceput curatam merele de coaja si le taiem in felii de dimensiunea dorita de voi. 

DSC04695

            Apoi calim merele in unt pana acestea se inmoaie. Adaugam scortisoara si zaharul si mai lasam 2-3 minute pana se topeste zaharul.

DSC04697

            Lasam merele sa se raceasca si trecem la pregatit forma.

            Sa nu uitati sa preincalziti cuptorul la 180 de grade.

            Eu am folosit o forma de 21 cm. Desi aluatul pentru tarte are in compozitie mult unt, eu pentru un plus de siguranta ung si forma putin.

            Intindem aluatul astfel incat sa obtinem o foaie mai mare decat forma pentru a acoperi si marginile acesteia.

[Sfat] Pentru a transfera mai usor foaia de aluat de pe masa de lucru pe forma eu rulez aluatul cu grija pe un sucitor.

            Intindem bine aluatul pe fundul formei si apoi pe lateral. Aluatul ramas l-am mai intins odata si am format fasii subtiri cu care voi decora tarta.

DSC04698

            Punem merele in forma si acoperim cu fasiile de aluat. Ungem aluatul cu ou, presaram putin zahar si dam la cuptor pentru 30-40 min.

DSC04703

            Prietenii mei inca nu sosisera, asa ca am facut rapid si putina frisca. De obicei o servesc alaturi de inghetata, dar inca nu e vremea de asa ceva.

DSC04709

            Apropo de inghetata, stie cineva cand vine primavara?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *