Unde reciclam?

             Cand au aparut prima data tomberoanele de colectare selectiva, am fost cea mai fericita. Aveam acum un loc aproape de casa unde puteam valorifica toate deseurile din casa mea. Insa apoi s-au intamplat doua lucruri: oamenii care veneau sa colecteze tomberoanele le aruncau in masina la gramada, lucru care mi-a amintit faptul ca romanii nu au o educatie privind colectarea deseurilor. Probabil ca nu doar eu am observat asta, pentru ca al doilea lucru ce s-a intamplat a fost disparitia a mai mult de jumatate dintre aceste tomberoane.

             Atunci am fost foarte dezamagita de aceasta solutie pe care “desteptii” au gasit-o. Cum poate omul sa isi doreasca sa recicleze daca cel mai apropiat tomberon este la 3 statii de autobuz distanta?

             Dar, trecand de vreo 2 ori prin Complexul Baneasa, am observat in parcare un loc foarte colorat si cu multe sigle pe el. Nu i-am acordat importanta la inceput si am mers mai departe, pana astazi cand m-am hotarat totusi sa aflu ce anume se petrece acolo.

             Mare mi-a fost mirarea cand am aflat ca acel loc era o statie de colectare a deseurilor, un sistem numit SIGUREC. Si spun ca am fost foarte mirata pentru ca toate depozitele de genul acesta pe care le-am vazut eu sunt ori undeva in afara orasului, ori ascunse dupa milioane de blocuri, intr-o ghereta gri si posomorata unde nimeni nu vroia sa intre.

SIGUREC

             De aceea am fost atat de bucuroasa cand am vazut ca aceste statii de reciclare sunt amplasate exact in locul unde lumea isi petrece o buna parte din timp: langa marile centre comerciale.

             Chiar daca momentan nu sunt multe astfel de centre disponibile in Bucuresti, nu pot decat sa sper ca se vor inmulti cu timpul. Nu pot decat sa sper ca oamenii vor deveni mai constiinciosi referitor la impactul pe care colectarea neselectiva o are asupra mediului in care traim. Si chiar daca exagerez, nu pot decat sa sper ca oamenii isi vor da seama ca daca vom continua asa, in curand vom manca deseuri. Pentru ca toate deseurile din sol si din apa vor ajunge exact in mancarea noastra, si implicit, in trupul nostru.

             Da, poate ca momentan nu pot decat sa sper ca oamenii vor face asta. Dar pana vor reusi ei sa faca asta, o sa FAC EU ASTA. Cel mai bun mod de a convinge oamenii sa faca ceva este prin puterea exemplului.

             Voi reciclati ambalajele care trec prin casa voastra? Daca nu, puteti incepe chiar de astazi. Mai nou, cei de la Sigurec se pot deplasa la adresa dvs pentru a va ridica deseurile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *